Jump to content
Check your Alphards past history in Japan in detail with CarVX ×

Engine warning light


Recommended Posts

hi, me again.2 problems  .1 my 2005 alphi.2.4.have been on before about this.You have all been so helpful.a while ago i messaged that problem was oxegen sencer.renewed this with new sencer and coils and new spark plugs.All from Toyota.cost arm and a leg.Alphi running buitiful.After i go on run approx 60 to 80 mls up pops the dreaded light.Turn off egnition,then on again light has gone off.Drive again for 30mls and comes on again .cleared Air flow sencer.put cleaner in petrol tank on advice from members.Must add,i dont think my Alphi could drive any better than it is.My second problem is my wifes Honda Civic..1600 reg,2002.Same thing.Had this car from new,done 80,000 mls 22 years old.Drives great .Woul you beleive red engine warning lightstayes on al the time .Had full service 8 months ago new plugs etc,Plugged in my JP 700.exactly what it says  is

Pending,P0401.Exaust gas recirculation flow insufficient.Detected.This is the wierd thing.When i plug in my JP  700 into my Honda sivic it will only read out on the Toyota brand not at all on the Honda brand.Above is what it reads out exactly.Once again,thank you all in advance for any help.Kind regards to all.Phil.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, philip klein said:

Turn off egnition,then on again light has gone off.

Don't turn ignition off. Read the code while the light is illuminated.

 

1 hour ago, philip klein said:

When i plug in my JP  700 into my Honda sivic it will only read out on the Toyota brand not at all on the Honda brand

Sounds odd but in this case it doesn't matter. The P code meaning is the same for any brand. The important things is that you've got the code.

 

1 hour ago, philip klein said:

P0401.Exaust gas recirculation flow insufficient

I guess you need to remove the EGR valve, clean it and check again. If the code comes back you probably need to replace the valve.

Link to comment
Share on other sites

Try changing your secondary waterpump, for the inverter, that throws up all sorts of warnings. Did mine and rund great, also check out parts for a Lexus,  cheaper than Alfie parts, £100 saved on the o2 sensor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.